Agenda

 

Upcoming | 2015 | 2014 | 2013

 • Thu
  06
  Feb
  2014
  Sat
  08
  Feb
  2014

  Toehoorder bij masterclass van Johannette Zomer

  13:30 - 17:30Tagore - Middelhovenstraat 11, Dieren

  In  Tagore in Dieren zal de bekende sopraan Johannette Zomer drie dagen lang een masterclass geven aan professionele zangers. Johannette zal met de zangers vooral werken aan de tekst en interpretatie van verschillende werken. Daarnaast zullen de zangers in deze dagen een loopbaan coaching ontvangen van Marjolein Koetsier. Jonge, pas afgestudeerde, en gevorderde zangers krijgen de gelegenheid zich in drie dagen te focussen op hun vocale, muzikale en hun ontwikkeling als muzikaal ondernemer. Op zaterdag is het een masterclass voor de gevorderde amateur. Een boeiend proces om mee te maken!

  Tijden Donderdags, vrijdags , zaterdags: 13:30-17:30

  Kosten € 7,- per middag. Betaling bij aanvang van de masterclass. 

  tickets bestellen

 • Sun
  09
  Feb
  2014

  Slotconcert masterclass Johannette Zomer

  15:30 - 17:00Tagore - Middelhovenstraat 11, Dieren

  SLOTCONCERT

  Na drie dagen masterclass presenteren de vocalisten zich in een slotconcert. Een muzikale finale van enthousiaste zangers die hun talenten hebben verkend en muzikaal  zijn uitgedaagd. Laat u verrassen door deze jonge mensen en hun favoriete repertoire. Ook Johannette Zomer zal dit concert opluisteren. 

  Vleugel: Micha van Weers

   

  Zondag 9 februari 15:30 uur zaal open 15:00

  in podium TAGORE, Dieren

  kosten € 12:50 

   

  Tickets bestellen

 • Sat
  01
  Mar
  2014

  Bernard Brogueband 12,5 Years concert

  20:00 - 22:00Tagore - Middelhovenstraat 11, Dieren

  Live videoregistratie concert

  Singer/songwriter Bernard Brogue klinkt "zo Brits als een Bobby", en herinnert aan grootheden zoals John Martyn, Nick Drake en de Ier Luka Bloom. Een eclecticus bij wie naast folk o.a. pop en jazzinvloeden hoorbaar zijn. Sinds najaar 2001 heeft hij als vaste begeleiders Tom Janssen, fretloze bas en Vincent Gal op slagwerk.

  Tijdens dit concert zal er een live video registratie plaatsvinden van  The Brogueband 

   Tickets bestellen

 • Sun
  02
  Mar
  2014

  Het Delta pianotrio met Haydn, Brahms en Sjostakovitsj:

  15:00 - 16:30Tagore - Middelhovenstraat 11, Dieren

  Het Delta Pianotrio werd in Salzburg (Oostenrijk) opgericht door drie jonge Nederlandse musici:
  violist Gerard Spronk, celliste Irene Enzlin en pianiste Vera Kooper.
  In een wereld van mondialisering en uniformiteit valt het trio op door haar persoonlijke klank,
  toewijding en jeugdig enthousiasme.
  Hun spel is eerlijk, oprecht en gepassioneerd en op overtuigende wijze brengen ze drie
  persoonlijkheden samen tot een muzikale eenheid.  Hun frisse en muzikale spel zal de luisteraar inspireren.

  Toegang: vrije gift na afloop

  reserveren

 • Sat
  29
  Mar
  2014

  Yentl Flavour in Tagore

  20:00 - 22:00Tagore - Middelhovenstraat 11, Dieren

  Op zaterdagavond 29 maart treedt het trio ‘Yentl Flavour’ op in Tagore te Dieren.

  Anna Maria Roos (zang), Allert van der Heijden (gitaar) en Cornelie Wannee (viool) maken die avond een muzikale reis die van Ierland naar oost-Europa leidt.  Van klassiek tot wereldmuziek en van  tedere ballads tot gepassioneerde improvisaties.  

  Roos volgde masterclasses zang bij Emma Kirkby en Johannette Zomer.  Wannee studeerde aan het conservatorium in Arnhem en is viooldocente.  Samen blinken zij uit in de uitstapjes die Yentl Flavour maakt  naar de klassieke muziek.  Ondersteund door de multi-instrumentalist van der Heijden die tevens diverse  composities voor het trio schreef. Het brede repertoire van Yentl Flavour omvat allereerst pittige folk uit Ierland en Schotland, waarbij de viool helemaal ‘los’ kan. Daarnaast brengt het trio ontroerende Jiddische liederen zoals ‘a sheyner tog in grin un blo’,  een mooie dag in groen en blauw.  En het dromerige ‘den klezmers viglid’.

  Even gemakkelijk maakt het trio de sprong naar de klassieken. Met de kristalheldere zang van Anna Maria Roos krijgen de composities van Gershwin en zelfs Bach een heel eigen sfeer. Yentl Flavour staat garant voor een spannende muzikale ervaring.

  Het concert in Tagore start om 20.00 uur. De toegang is € 9,50 op vertoon van Gelrepas € 2,50

  reserveren

 • Fri
  25
  Apr
  2014

  Paris meets Boston

  20:00 - 22:00Tagore - Middelhovenstraat 11, Dieren

  Tagore krijgt de avond vóór Koningsdag een feestelijk internationaal tintje. Twee singer/songwriters brengen een dynamisch optreden met boeiende eigen composities, maar ook enkele chansons van Edith Piaf in een eigentijdse versie. 

  Christine Zufferey (Parijs) en Catherine Capozzi (Boston) toerden met hun vrouwen-rockband door de hele VS alvorens te besluiten een ode te brengen aan Edith Piaf. Hun cd met een eigen interpretatie van chansons van  Edith Piaf werd goed ontvangen. De onlangs overleden George Moustaki zag in Zufferey's stijl en timbre een waardig opvolger van Piaf. Capozzi treedt vaak op met gelegenheidsbands. Samen weet het duo (gitaar, bas, zang) afwisselend te ontroeren met een akoestisch Frans chanson en te verrassen met pakkende hedendaagse Engelstalige songs.

  Toegang: € 12,50 op vertoon van Gelrepas € 2,50

  reserveren

 • Sat
  10
  May
  2014
  Sun
  11
  May
  2014

  Toehoorder bij Masterclass van Johannette Zomer!

  9:30- 18:00Tagore - Middelhovenstraat 11, Dieren

  Gedurende twee dagen bent u welkom als toehoorder bij een masterclass van sopraan Johannette Zomer.

  Na het succes afgelopen januari van de masterclass van Johannette Zomer voor jonge professionele vocalisten krijgen nu gevorderde amateurzangers op 10 en 11 mei de gelegenheid om hun talent te verkennen.

  Onder de titel ‘Verken je talent, zing wie je bent’ verzorgt de internationaal geroemde sopraan Johannette Zomer deze masterclass, samen met zang- en carrièrecoach Marjolein Koetsier en impresariaat 10VOCAAL. De zangers en zangeressen gaan aan de slag met verschillende werken uit diverse klassieke muziekstijlen. Het is een feest om jong talent met een bekwame begeleiding te zien groeien.

  Welkom als toehoorder op 10 en 11 mei, van 9.30 – 18.00 uur. Toegang voor een dagdeel: € 10,00 (incl. koffie/thee). Toegang voor een hele dag € 15,00 en voor 2 dagen € 25,00 (incl. koffie/thee en lunch!)  

  reserveren

 • Fri
  06
  Jun
  2014

  Elektra Ensemble (Sydney) in Tagore

  20:00 - 22:00Tagore - Middelhovenstraat 11, Dieren

  Op vrijdagavond 6 juni wordt een indrukwekkende hedendaagse viool-compositie uitgevoerd in Tagore, Dieren.

  Romano Crivici en Robert Harris van het Elektra Ensemble uit Sydney (Australië) spelen voor het eerst in Europa de compositie ‘Reflections’. Het is het nieuwste opus van Crivici, een gevierd componist van moderne stukken voor kleinere bezettingen in Australië.

   Als uitvoerend musicus is Crivici steeds op zoek naar nieuwe muzikale verhaallijnen. Soms haast letterlijk. ‘Reflections’ is een anderhalf uur durend muziekstuk waarbij viool (door Crivici zelf) en altviool (Harris) een levenscyclus vertolken, met momenten van liefde, verwijdering, vreugde en verlies.

  Gedichten van de Australische dichter Gerald Frape vormen de emotionele vluchtheuvels in deze intrigerende en spannende compositie.

  Muziekliefhebbers zullen af en toe romantische klankkleuren ontdekken à la Brahms, maar ook verrassende dissonante wendingen en een minimalistische opbouw die doet denken aan Simeon ten Holt en Arvo Pärt.

   Romano Crivici schreef ‘Reflections’ voor twee violen. In ander werk zoekt hij weer naar kruisbestuiving met andere culturen. Zo heeft hij hedendaagse stukken geschreven waarin de dijridu van de aborigines centraal staat, en de percussie van Java.

  Naar eigen zeggen zoekt Crivici hiermee niet alleen naar schoonheid, maar ook naar bezieling, naar zoiets als gedeelde betekenis, naar menselijke verbondenheid.

   Altviolist Harris studeerde in Pittsburgh en Toronto. Hij speelde in een keur aan kamermuziek-ensembles en symfonieorkesten. Momenteel doceert hij aan conservatoria en geeft masterclasses. Hij is eerste violist van de hoofdstedelijke Canberra Symphony in Australië.

  Harris en Crivici weten elkaar perfect te versterken en uit te dagen in ‘Reflections’. Voor het publiek een bijzondere ervaring om met hedendaagse muziek kennis te maken.

   Tagore / Dieren. 6 juni 20.00 uur. Toegang € 12,50 / Gelrepas € 2,50  06-42844351

  reserveren

 • Thu
  26
  Jun
  2014

  Het eerste Zincafé op 26 juni in Tagore!

  18:00- 20:30Tagore - Middelhovenstraat 11, Dieren

  Op deze doordeweekse donderdag, vroeg in de avond, bent u welkom bij het eerste Zincafé dat Tagore in Dieren organiseert. Ruim twee uur lang staan ontmoeting en verdieping centraal tijdens een ontspannen bijeenkomst met twee vooraanstaande sprekers/inleiders. Voor de inwendige mens wordt soep geserveerd.

  In samenwerking met de Zinwebcafé’s in Amsterdam en Leiden organiseert Tagore als eerste in oost-Nederland tweemaandelijks deze ontmoetingsavond waar zingeving op een hedendaagse manier een plek krijgt.

  Dit keer zijn uitgenodigd schrijfster en inspirator Miek Pot en beeldend kunstenaar Maria Scherf.

  Miek Pot bracht twaalf jaar door in een kluizenaarsklooster. De daar gevonden wijsheid draagt ze – na haar uittreden – overtuigend uit middels haar boeken, trainingen en lezingen. Centraal staat contemplatie, bewustwording van je diepste wezen. De etappes van de reis daar naartoe heeft Miek Pot in kaart gebracht in het zojuist verschenen nieuwe boek ‘Doorkruist Land’.

  Maria Scherf maakt multimediale kunst-installaties. Een belangrijke inspiratiebron voor haar is de Zweed Dag Hammarskjöld, oud VN-secretaris, auteur van het spirituele dagboek ‘Merkstenen’ en (postuum) Nobelprijswinnaar voor de Vrede.

   Aanvang 18.00 uur Toegang € 12,50 (Gelrepashouders € 2,50), inclusief soep, koffie en thee.

  reserveren

 • Sat
  13
  Sep
  2014
  Sun
  14
  Sep
  2014

  Open monumentendagen met vertoning van twee historische films

  12:00 - 17:00Tagore ruimte voor kunst debat en inspiratie

  Tijdens de Open Monumentendagen op 13 en 14 september is het mooie Berlage-stijl kerkje van Tagore van 12.00 – 17.00 uur te bezichtigen. Het destijds zeer moderne kerkje is in 1912 ontworpen en gebouwd door vader en zoon Schoonman uit Dieren.

  U kunt in Tagore tevens komen genieten van twee historische films over Dieren. Afwisselend worden twee dorpsfilms vertoond uit het begin van de jaren zestig, waarin veel inwoners van Dieren zijn te zien, veel straatbeelden, scholen, verenigingen en bedrijven. Indertijd heeft half Dieren aan deze films van de cineast Johan Adolfs meegewerkt. Voor veel mensen zullen de films dan ook een wonder van herkenning zijn!

  Speciaal voor deze gelegenheid zijn de films opnieuw in breedbeeld gescand.  Ze duren ieder ongeveer 35 minuten en worden vertoond in een doorlopende voorstelling. De toegang is gratis.

  De filmvertoning in Tagore wordt georganiseerd door Stichting Dieren in Beeld, die ook de website DiereninBeeld.nl verzorgt. De techniek is in handen van Filmhuis Dieren.

   

 • Sun
  09
  Nov
  2014

  Thema festival : Oog voor cultuurverschillen

  11:00 17:00Tagore ruimte voor kunst debat en inspiratie

  Op 9 november houden we ons jaarlijkse Ladakh festival in Huis Tagore in Dieren.

  Het wordt een mooie dag, met als thema: OOG VOOR CULTUUR

  Ladakhfestival-2014

  Details:
  Middelhovenstraat 11 | 6953 BV Dieren (t/o station NS)
  www.stichtingtagore.nl | | Facebook/tagoreDieren
  parkeergelegenheid bij het NS station Dieren

 • Sun
  16
  Nov
  2014

  Theaterzanggroep Schudden voor gebruik

  15:00Tagore, ruimte voor kunst debat en inspiratie

  Op zondagmiddag 16 november treedt Schudden voor Gebruik op in theater Tagore in Dieren. Het nieuwe programma omvat een breed scala aan nummers over luierende vrouwen, gestoorde mannen, huisraad in soorten en maten, koorleden die grenzen aan perfectie en uiteraard over de liefde in vele vermommingen.

  Vorig jaar nog was de theaterzanggroep in Dieren, met de productie ‘Momo en de Tijdspaarders’, en afgelopen september had Schudden voor Gebruik tijdens het Arnhemse muziektheaterfestival ´Prateur´ veel succes met de mini-voorstelling ‘Het leven als Kunst´, waarvan ook in dit programma liedjes zijn opgenomen.

  Tagore kunt u vinden in de Middelhovenstraat 11, 6953 BV Dieren. De voorstelling begint om 15.00 uur en de entree is €10,-, kinderen tot twaalf jaar €7,50. Reserveren kan via info@schuddenvoorgebruik.com of telefonisch via 06 1872240506 18722405.

 • Sun
  28
  Dec
  2014

  Sfeervol eindejaarsconcert van Flor d'Luna

  15:00 uurTagore ruimte voor kunst debat en inspiratie

  Om het jaar 2014 muzikaal uit te luiden geeft Flor'd Luna een eindejaarsconcert. Dit unieke trio (Manuela Verbeek op cello, Marcel Verheugd op gitaar en Carla Koehorst zang) vertolkt prachtige Portugese liederen. Temperamentvolle fado's en gevoelige balads wisselen elkaar af. Tijdens dit concert zijn veel nieuwe composities te horen. Bewerkingen van bestaande liederen, maar ook mooi eigen werk van Marcel Verheugd. Ze zijn te horen op de zojuist nieuw uitgebrachte CD van Flor d'Luna, getiteld 'Uma Porta para 0 Rio' ('Een Deur naar de Rivier'), die ter plekke te koop zal zijn. 

  Kom luisteren naar dit sfeervolle concert van een bijzonder trio met een verrassend nieuw repertoire! Als toegang wordt een vrije gift na afloop gevraagd. Reserveren is zeer gewenst: Carla.Koehorst@hotmail.com

   

 • Sun
  28
  Dec
  2014

  Extra: avondconcert Flor d'Luna

  20:00Tagore ruimte voor kunst debat en inspiratie

  Het middagconcert van Flor d'Luna zit vol, maar ze treden op zondag 28 december ook in de avond op, met hetzelfde programma. De zaal is dan open om 19:30 het concert start om 20:00. Graag opgeven bij carla.koehorst@hotmail.com

Comments are closed.