Agenda

 

Upcoming | 2015 | 2014 | 2013

 • Sat
  02
  Feb
  2013

  Lezing Tagore

  20:00Tagore - Middelhovenstraat 11, Dieren

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent a odio at nibh fringilla pharetra pellentesque et ipsum. Curabitur sodales aliquam mauris, vitae dictum lectus eleifend eu. Pellentesque faucibus convallis quam a egestas. Etiam varius interdum mauris convallis interdum. Sed aliquam iaculis nulla ac ultricies. Vestibulum non velit libero, eget aliquet libero. Nam fermentum imperdiet scelerisque. Cras sollicitudin, urna in luctus aliquet, orci dolor volutpat purus, sit amet ornare nisl elit quis augue. Integer a lectus sed ipsum tempus convallis in eu eros. Proin blandit aliquet tempor. Nullam in elit quis mauris porta iaculis. Ut erat neque, gravida vel placerat sed, pretium sed eros. Curabitur tempor mi ac ipsum tincidunt pharetra bibendum mi lacinia. Nulla in interdum erat. Sed quis est dui, in ullamcorper purus.

  Rabindranath Tagore
 • Fri
  15
  Feb
  2013

  Flor d'Luna

  20:00Tagore - Middelhovenstraat 11, Dieren

  Flor d'Luna kerstconcert

  Flor d'Luna

 • Sat
  06
  Apr
  2013

  Theatergezelschap Troep

  20:30Tagore - Middelhovenstraat 11, Dieren

  Rabindranath Tagore werd op 7 mei 1861 tijdens de Britse koloniale overheersing van India geboren in een rijke brahmaanse familie, die in Calcutta woonde. Zijn vader, Debendranath Tagore (1817-1905) was een tijd lang een van de leiders van de Brahmo Samaj. Zijn moeder, Sarada Devi, overleed toen Rabindranath nog jong was. In 1883 trouwde hij met Mrinalini Devi (geboren Bhabatarini), die toen tien jaar oud was. Zij kregen vijf kinderen, van wie slechts één volwassen werd. Mrinalini Devi zelf stierf in 1902.

  Tickets bestellen via Theatergezelschap Troep

  67797_172522362889014_334489689_n

 • Sun
  05
  May
  2013

  ‘Kom vanavond met verhalen’ - muziektheatervoorstelling door theatergroep De Kern

  14.00 - 16.30 uurTagore - Middelhovenstraat 11, Dieren

  Theatergroep De KernPrachtige liederen met pianomuziek, ontroerende gedichten en dagboekfragmenten wisselen elkaar af in dit verrassend actuele kleinkunst-programma over oorlog, hoop en vrede. Acteurs Ineke ter Heege en Jan-Jaap Jansen worden virtuoos op vleugel begeleid door Ariane Karres en Karin Kuijper. ‘Kom vanavond met verhalen’ vertelt over liefde, verdriet,  verzet en levenskunst in tijden van oorlog. Het toont de (veer)kracht van mensen tegenover wat hen wordt aangedaan. Als rode draad fungeert ‘het verhaal van Edith’, het oorlogsdagboek van het dertienjarige joodse meisje Edith van Hessen uit Den Haag. Anders dan haar leeftijdgenote Anne Frank overleefde zij de oorlog. In 1946 – ze heeft dan bijna haar hele familie verloren - schrijft ze:  ‘Zelfs als we denken: onmenselijkheid, dat is nu eenmaal het lot van de wereld, dan zouden we moeten vechten om dat te verbeteren. Ik raak er steeds meer van overtuigd dat er diep in ons allemaal iets goeds sluimert, iets warms, iets dat met liefde te maken heeft.’

  Deze voorstelling is een samenwerking van Tagore en de Dierense Sjoel. 

  Toegang: € 12.50  
  Gelrepashouders € 5.00  

  Reserveren

 • Sat
  11
  May
  2013

  Mary Zoo zingt Edith Piaf en eigen chansons

  20.00 uurTagore - Middelhovenstraat 11, Dieren

  Mary ZooSinger/songwriter Christine Zufferey is Zwitsers-Amerikaanse en woont in Parijs. Komend uit de rock-scene verrast ze nu met een heel eigenzinnige en meeslepende Edith Piaf-vertolking. George Moustaki omschrijft haar als volgt: ‘Frisheid, muzikaliteit, ritme, talent, gevoeligheid en emotie; dát voegt Mary Zoo toe aan de prachtige chansons van Edith Piaf’. Mary Zoo is een innemende en originele performer. Begeleid op gitaar weet zij  de herinnering aan Piaf tot leven te brengen en het publiek te boeien met gevoelige eigen composities.

  Toegang: € 12.50   
  Gelrepashouders € 5.00

  Reserveren

 • Sat
  01
  Jun
  2013

  Ziggy el Gato, het temperament van de flamenco

  20.00 uurTagore - Middelhovenstraat 11, Dieren

  Ziggi el Gato De Berlijns-Spaanse Ziggy el Gato geldt als een toonaangevend flamencogitarist die ook muzikale experimenten durft aan te gaan. Hij speelt al ruim 50 jaar gitaar en zijn virtuoze spel neemt je mee naar Spanje, maar ook andere verre streken. Zijn jarenlange samenwerking met gerenommeerde Europese als Indiase musici zorgt voor een breed repertoire tijdens zijn meeslepende, temperamentvolle performance.

  Toegang: € 12.50  
  Gelrepashouders € 5,00

  Reserveren

 • Sun
  02
  Jun
  2013

  Workshop flamenco-gitaar met Ziggy el Gato

  14.30 - 16.30 uurTagore - Middelhovenstraat 11, Dieren

  Ziggi el GatoBreng je gitaar mee, want voor gitaarspelers (van beginners tot gevorderden) die het experiment van de flamenco wel eens willen aangaan ligt hier de kans. Ziggy el Gato daagt je uit en moedigt je aan om nieuwe wegen in te slaan. Zijn charmante manier van begeleiden maakt de workshop tot een feest.  Ook toegankelijk voor toehoorders.

  Toegang: € 12.50 
  Gelrepashouders € 5.00

  Reserveren

 • Thu
  13
  Jun
  2013

  Josha Zwaan over haar nieuwste boek ‘Zeevonk’

  20.00 uurTagore - Middelhovenstraat 11, Dieren

  Josha Zwaan ZeevonkLiterair-muzikaal programma, waarin schrijfster Josha Zwaan haar zojuist verschenen nieuwe roman ‘Zeevonk’ belicht. Met muzikale omlijsting door Ellen Pieterse (zang) en Rien Wulffraat (accordeon). Zeevonk omvat een intrigerend verhaal waarin de geschiedenis van het wereldberoemde cruiseschip Achille Lauro, voorheen de Willem Ruys, verweven raakt met het levensverhaal van een jonge vrouw die haar eerste levensjaren met haar moeder doorbracht in een jappenkamp.

  Toegang € 10.00  
  Gelrepashouders € 5.00

  Reserveren

 • Sun
  23
  Jun
  2013

  Ensemble ‘Enchanté’: liefdesliederen van Prévin tot Piazolla

  15.00 uurTagore - Middelhovenstraat 11, Dieren

  EnchantéTrio Enchanté brengt een boeiende en gevarieerde reeks liefdesliederen, ook van minder bekende componisten. De geweldige stem van sopraan Hannie Slingerland, samen met het fluitspel van  Mieke Keizer  en  Yolanda van Tongeren op piano verrassen en ontroeren. Naast werken van onder meer Weil, Prévin en Piazolla, brengt Enchanté speciaal voor de gelegenheid ook liederen op teksten van de Indiase dichter/schrijver Rabindranath Tagore.

  Toegang: €12.50  
  Gelrepashouders € 5.00

  Reserveren

 • Sat
  14
  Sep
  2013

  Zaterdag 14 september: Boekenmarkt voor Vrouwenprojecten in India

  11:00 - 17:00

  Samen met Stichting Fideel organiseert Tagore een boekenmarkt voor het goede doel. Tijdens deze gezellige boekenmarkt in Tagore vindt u voor een fidele prijs mooie romans, kinderboeken, spirituele boeken, thrillers, antiquarische boeken en veel meer. Gedurende de hele dag worden nieuwe boeken aangevuld.

  Dankzij uw aankopen kan Stichting Fideel vrouwenprojecten in India steunen.

   

  Aanvang: 11.00-17.00 uur  Toegang: vrij

  Informatie: www.stichtingtagore.nl of 06-42844351

  Tickets bestellen

 • Sun
  15
  Sep
  2013

  Zondag 15 september: Swingende Latino-muziek van Sonido

  15:00

  Sonido sluit Open Monumentendag in Tagore af met een swingend concert. Sonido neemt je mee op een muzikale reis door Zuid-Amerika. Dat betekent genieten van warmbloedige traditionals, swingende samba’s en verrassende eigen composities. Maar ook van stoere en temperamentvolle macho-songs uit films zoals Desperado. Op het Conservatorium vonden ze elkaar: zangeres Floor Stappers, gitaristen Freek de Vos en Robin Scherpen en bassist Lars de Vreugd. Inmiddels vormen ze een jonge, hechte en smaakmakende latino-band.

   

  Aanvang: 15.00 uur Toegang € 12,50 (Gelrepas € 5,00)

  Reserveren: www.stichtingtagore.nl of 06-42844351

 • Sun
  20
  Oct
  2013

  Zondag 20 oktober: Vlinderwerk houdt LUCEBERT tegen het LICHT

  15:00 uur

                                                                                                                          

  LICHT heet de nieuwe, spannende, voorstelling van Vlinderwerk. De dichters Eke Mannink en Sander Grootendorst brengen een muzikal muziektheaterprogramma waarin teksten van Lucebert (maar ook Hans Andreus en Ida Gerhardt) tegen het licht worden gehouden. Een samenspel van pianomuziek van Hugo de Jong, audiofragmenten en beweging. Ook de eigen teksten van Vlinderwerk voegen toe aan deze ontdekkingsreis. Een intrigerend literair-muzikaal programma.

   

  Aanvang: 15.00 uur  Toegang: € 12,50 (Gelrepas € 5,00)

  Reserveren: klik hier  of 0642844351

 • Sat
  16
  Nov
  2013

  Zaterdag 16 november: DeKarenB: muziek voor de gevorderde luisteraar!

  20:00

  DeKarenB is een fantastische band met een groot arsenaal aan stijlen. De VPRO omschreef hun songs als ‘een muzikale reis voor de gevorderde muziekliefhebber….’ Jaren 20 jazz, chansons, musical, country en eigen songs van Karin Camerik (zang) wisselen elkaar moeiteloos af. Karin Camerik weet met Dick Zuilhof (gitaar), Bert Fonderie (percussie) en Rob Langendijk (contrabas) een perfecte sfeer te bouwen.

                                                                                             

  Aanvang: 20.00 uur  Toegang: € 12,50 (Gelrepas € 5,00)

  Reserveren: klik hier of 06-42844351

   

 • Sun
  24
  Nov
  2013

  zondag 24 november benefietoptreden cabaretier Arie Vuyk

  14:30Tagore - Middelhovenstraat 11, Dieren

  De rampspoed in de Filipijnen leidt ook bij veel artiesten tot creatieve inspanningen ter ondersteuning van de getroffenen. De Rotterdamse cabaretier Arie Vuyk komt op  zondag 24 november naar Dieren. Daar brengt hij in podium Tagore zijn benefietvoorstelling ‘Alles en de Rest’.

   Arie Vuyk neemt de titel van zijn programma dit keer heel letterlijk. ‘Veel cabaretiers geven alles, Vuyk geeft ook nog de rest’ is zijn lijfspreuk. Vuyk, bekend als tekstschrijver van het tv-programma Ook dát nog, is tevens regisseur en liedschrijver. Het Groot niet te Vermijden brengt in hun nieuwste show liedjes van hem.Als cabaretier heeft Arie Vuyk zijn sporen verdiend. Hij geldt als een voorkomend artiest die inhoudelijk sterk feel-good cabaret brengt.In ‘Alles en de Rest’ wordt het publiek getrakteerd op observaties, overdenkingen en vooral veel onzin, gegniffel, gegrinnik en geschater. Conferences, typetjes en muziek vliegen je om de oren. Prettig dat er een (adem)pauze in het programma zit. Na een middag Vuyk kijk je anders naar de wereld, heeft je liefdesleven een nieuwe impuls en geef je met genoegen voor de getroffenen in de Filipijnen. En daar draait het dit maal om! (H)eerlijk cabaret met een (w)aardig slot, gebracht door een (gr)ootmoedig cabaretier.

  slechts 100 plaatsen beschikbaar

  zaal open 14:00

  vrije gift na afloop ten bate van giro 555

  Reserveren: klik hier of 06-42844351

   

 • Sun
  01
  Dec
  2013

  Zondag 1 december: Hoorn, Harp & Historie!

  15:00Tagore - Middelhovenstraat 11, Dieren

  Een must voor liefhebbers van experiment in de klassieke muziek: Op zondagmiddag 1 december kunt u genieten van de wonderlijke samenklank van de zachte natuurhoorn en de sprankelende harp. Gevierd hoornist Stefan Blonk (o.a. Orkest van de 18e eeuw olv Frans Brüggen) en internationaal erkend harpiste Marjan de Haer  (o.a. Anima Eterna olv Jos van Immerseel) maken een muzikale tijdreis. Daarbij spelen ze op authentieke, historische instrumenten daterend van de tijd waarin de composities zijn geschreven! Verluchtigd met hun zelf geschreven short stories krijgt het concert nog een extra dimensie.

   

  Aanvang: 15.00 uur  Toegang: € 12,50 (Gelrepas  € 5,00)

  Reserveren: klik hier of 06-42844351

   

 • Sat
  21
  Dec
  2013

  Zaterdag 21 december: Middeleeuwse zang in kerstsfeer

  16:00Tagore - Middelhovenstraat 11, Dieren
  Zaterdag 21 december is in Tagore te Dieren bijzondere muziek in kerstsfeer te horen. Om 16.00 uur treedt dan vocaal ensemble Ascending op met Gregoriaanse gezangen uit de Adventstijd. Naast Gregoriaanse zang brengt Ascending ook Engelse Mariamotetten van rond het jaar 1400. Het voormalige kerkje waarin Tagore is gehuisvest, heeft een goede akoestiek voor deze polyfone, driestemmige liederen. Omdat elke stem maar door één persoon wordt vertolkt ontstaat er doorgaans een bijzondere wisselwerking die deze middeleeuwse muziek sereen en tegelijk kleurrijk maakt. Ascending bestaat uit Maria Wieggers (‘superius’ of alt), Ton Debets en Ronald Kuilman, die afwisselend de tenor en contra-tenorstem vertolken. Het ensemble steekt veel tijd in de restauratie en het zingbaar maken van oude handschriften. De koorboeken, van waaruit de harmonieus vervlochten liederen worden gezongen, zijn na afloop van het optreden te bekijken. Ook geven de zangers graag uitleg over deze zeer bijzondere, maar weinig uitgevoerde muziek. Zaterdag 21 december 16.00 uur, vrije bijdrage. voor info:06-42844351
 • Sun
  29
  Dec
  2013

  Zondag 29 december: Eindejaarsconcert door Flor d’Luna

  15:00Tagore - Middelhovenstraat 11, Dieren

   Het begaafde trio Flor d’Luna verzorgt het eindejaarsconcert in Tagore. Met gevoelige en meeslepende Spaanse en Portugese liederen weet Flor d’Luna sfeer te geven aan de bijzondere periode tussen Kerst en Driekoningen. Zangeres Carla Koehorst, gitarist Marcel Verheugd en celliste Manuela Verbeek zorgen met hun fado’s en ballades afwisselend voor verstilling en ontroering. Een prachtige afsluiting van 2013.

  p> Aanvang: 15.00 uur  Toegang: vrije gift na afloop

  Dit middagconcert is volgeboekt, er is nog plaats in het avondconcert om 20:00
 • Sun
  29
  Dec
  2013

  Zondag 29 december: extra concert Flor d'Luna

  20:00Tagore - Middelhovenstraat 11, Dieren
  Het middagconcert van Flor d'Luna zit vol daarom geven ze een extra concert in de avond. Zaal open 19:30 aanvang 20:00 vrije gift na afloop

  Reserveren: klik hier of 06-42844351

Comments are closed.